Коломийський медичний фаховий коледж імені Івана Франка

16 квітня-Міжнародний день обізнаності зі стресом

16 квітня-Міжнародний день обізнаності зі стресом
Щоб повернути енергійність та радість життя, потрібно знати, як вивести себе із стану стресу та виснаження. Одним з найкращих способів є фізична активність, яка збільшує рівень ендорфінів – гормонів щастя. Регулярна фізична активність також допомагає знизити рівень стресу та зміцнити імунну систему.

Для того, щоб знизити рівень стресу, можна використовувати різноманітні техніки релаксації, наприклад, медитацію, йогу, дихальні вправи , танці чи малювання. Дослідження, що було опубліковане у виданні Art Therapy, виявило, що всього 45 хвилин творчої діяльності, таких як формування моделей з глини чи малювання – зменшувало рівні стресового гормону кортизолу.
Кортизол відомий як гормон стресу. Він виробляється наднирковими залозами. Дослідження 2010 року, для прикладу, виявило що креативна діяльність – у формі малювання, написання творів чи музики – може зменшити рівень стресу та хвилювання і покращити настрій.
Мистецька діяльність зменшила рівень кортизолу на 75%
Також важливо регулярно проводити час з колегами чи друзями, щоб отримати підтримку та позитивні емоції. Соціальна підтримка може допомогти знизити рівень стресу та поліпшити настрій.

В рамках популяризаціі гурткової роботи та активізаціі творчого потенціалу молодого покоління, ідея підтримки психологічного добробуту здобувачів освіти з нагоди міжнародного дня обізнаності зі стресом, який відзначається світовою спільнотою 16 квітня , знайшла себе в освітньо-виховному заході: “СТРЕСУЄМО?! НІ !!! МАЛЮЄМО!!!”
Дійство організували і провели викладачі коледжу Романа Андрейчук, Вікторія Сметанюк та Ярема Кукіль.
Проєкт активно втілювали в життя студенти груп : 1ф1, 1м1, 2ф1, 4м1.
Захід проводиться в три етапи і завершиться зустріччю в формі
передвеликодніх вчених посиденьок “Код української мандали”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *